Vår framtid

  • Selfie

Berättat av Jennie

Kvinna. Född 3 mars 1976. Chef. .

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag jobbar som enhetschef på en myndighet, min enhet sprider kunskap om ungas arbetsliv, hälsa och fritid och jobbar för att alla unga ska ha goda levnadsvillkor. Det innebär att vi arbetar för jämställdhet, jämlikhet, och att de som behöver stöd i olika former ska få det. Vi tar fram webbutbildningar, skapar metodstöd, processleder i utvecklingsfrågor och anordnar konferenser, både fysiska och digitala.

Mina arbetsdagar är väldigt varierande men oftast arbetar jag hemifrån ett par dagar och på kontoret, ngn konferens eller på möten i Stockholm några dagar. Under dessa dagar är min hund på hunddagis. Detta är ett upplägg jag trivs mycket bra med! Jag älskar djur och natur och gör vad jag kan för att minimera min och familjens påverkan på miljön. Vi äter växtbaserat och åker oftast tåg. Tidigare i år åkte vi dock till USA i tre veckor, en fantastisk resa- jag gillar verkligen att resa och upptäcka nya saker. En annan underbar resa var när vi besökte Jukkasjärvi, Abisko och Kiruna för några år sedan. Underbart att ta nattåget och vakna i Norrland! I min vardag försöker jag hitta på roliga saker med mina barn, t ex klättring, gå och simma, göra keramik, ut och cykla eller gå på café. När jag umgås med mina vänner äter vi ofta ihop eller går ut på after work.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker verkligen att vi som samhälle borde anstränga oss mer för att göra klimatsmarta val. Vegetarisk mat är underbar men det upptäcker ju ingen unge utifrån det vegetariska mat som serveras i skolan. Dessutom är det förfärligt hur djur behandlas i mjölk- & köttindustrin, jag förstår inte hur man kan stötta sådant.

Vi har mycket god välfärd men vi borde arbeta smartare och mer effektivt, mer i samverkan och genom olika processer. Det gäller inom. De flesta område skola, vård, social frågor, transporter osv. Det ska vara enklare att göra klimatsmarta val.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år- 2053- hoppas jag att vi utvecklat tekniker så att det är lätt att leva miljövänligt. Jag hoppas att vi har fått bukt med utanförskap, är ännu mer jämställda och att det är färre våldsbrott och krig. Jag hoppas att demokratin har återtagit mark och att hot och hat har minskat.

Vegetarisk mat är norm och vi är måna om djur och natur på ett annat sätt än idag.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas att demokratin har brett ut sig- att jämställdhet och jämlikhet är en självklarhet och diktaturer, hot och hat och krig är ett minne blott.

Jag hoppas också att växtbaserad mat är norm och att vi är måna om djur och natur på ett helt annat sätt än idag.

Publicerat

30 september 2023

Berättat av

Jennie

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00581

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!