Vår framtid

Berättat av karlek.frejagudinna

Kvinna. Stylist. Kalmar.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Mitt liv är oförskämt bra. Jag har ”lagom” med jobb och kan ägna mig åt det jag vill. Syr 1700 tals dräkter åt mig och familjen, det mesta för hand. Umgås med mina barnbarn och tar med mig dem på kultur event och besöker historiska platser med bägge. När Prinsessorna kom in i familjen drog jag ner på mina åtagande men brinner fortfarande för lika värde grunden. Djurens rätt och försöker att argumentera för grönare motalternativ.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi konsumerar utan eftertanke. Vi har en jord och inget mer. Vi måste se till att fler får utbildning och känner ansvar inte enbart för nuet utan för framtiden. Om man lever på svältgränsen så kanske man tycker att demokratin är mindre viktig och röstar därför på en ledare som lovar tak över huvudet och mat på bordet. En tankeställare för oss i västvärlden där både demokrati och mat är en självklarhet än så länge.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

En värld där vi har mat och bostad. Jobb och utbildning. Fred och samförstånd

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Tyvärr så kommer nog mycket av det som vi kämpat för att vara raserat

Publicerat

9 september 2023

Berättat av

karlek.frejagudinna

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00535

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!