Vår framtid

Berättat av Kenneth Norin

Man. Född 12 maj 1952. Pensionär. Falun.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

jag är snart 72 år och min sambo är snart 73. Vi njuter av dagen och vi försöker hitta på något varje dag som gör oss nöjda med tillvaron. Min mamma lever än och hon är snart 96, tyvärr kommer hon så klart att gå bort så småningom och då får vi se vad det kommer att innebära. Ett hus ska säljas och ett arv ska fördelas mellan mig o min syster. Jag hoppas vi är sams även då allt ska delas. Den dagen allt blir klart så får vi fundera vad vi gör med våra liv. Men i nuläget gör vi det vi kan o vill o har råd med.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vårt samhääle kommer att bli sämre då våra politiker inte kommer att klara av stt förvalta våra skattepengar. Vårt försvar kommer att kosta mycket mer än vad vi kan överblicka. Vår sjukvård kankar i fogarna och vi måste bara göra om o göra rätt. Man bör granska vinsterna hos bostadsföretagen o se till att alla får en rimlig hyra eller bra lånevilkor.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 300 år tror jag att vi lever utan bilar och vi åker på något vis kommunalt, mat beställer vi på nätet och allt kommer hem till dörren. Vi tror oxå att sjukvården lever vidare men undersökningen görs digitalt och man blir kallad när man är på väg att bli sjuk. De gamla bor då i egna hus med full service. Skolan är för det mesta på digitalt undervisning och det spelar ingen roll var eleven är, de kommer att lära sig ändå. Politiker har en väldigt liten roll i samhället utan det sköts av företag som ser till att vi får det vi behöver i bostäder och arbete och vill vi ha mer så får vi betala extra. Norden kommer att vara som det ser ut i dag men med ett väldigt intensivt sammarbete gör att vi kommer att ha det bra. Största problemet kommer att vara miljön som förstör vår jord då det är svårt att få alla att dra sitt strå till stacken

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 150 år kommer vi bara att vara hälften så många på vår jord då sjukdommar o krig kommer att ta död på väldigt många. Orsken kommer att vara brist på rent vatten. De som lever gör det under hot o det kommer att vara svårt för de flesta att leva ett som man då tycker är ett normalt liv

Publicerat

24 april 2024

Berättat av

Kenneth Norin

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00722

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!