Vår framtid

  • 2023-01-02

Berättat av Khalil Alshami

Man. Född 2 januari 2006. Elev. Jörn.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att allting funkar bra förutom krig som gör att människor tvingas att lämna sina hem. För åtta år sedan så har vi flyttat från Syrien till Sverige absolut det är jättestora skillnader mellan Syrien och Sverige idag och förut. Ett exempel att det är två olika kulturer men nu så har det hänt en kulturmix för mig mellan syrisk kultur och svensk kultur. För några år sedan så dök upp ett nytt problem här i Sverige och det är att alla börjar sälja olagliga saker som hasch, vapen och allt som är farligt för mänskligheten och det kommer att bli ännu vänligare att råna, döda och säljer hasch i skolor, många ungdomar som vill bilda sitt eget gäng, och det är Sverige idag. Det är läskigt att fara själv på nätterna speciellt för tjejer eftersom man kan bli skjuten av gängar, kidnappat osv. Gängar bryr sig inte om andra människor utan de bryr sig bara om pengar och hasch. Jag hoppas att allting förnedras i framtiden för Sverige och alla länder. Med alla kärlek och respekt från Khalil till världen.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år så är jag 47 år gammal typ lika ålder som min far. Och inshalla då ska jag ha en fru och två eller tre barn och kanske ska jag också ha en dyr villa och flera dyra sportbilar. Faktiskt jag önskar att det ska bli slut med internet eller skärmar så att alla barn få se och smaka på naturen inte bara sitta hemma eller sitta med mobilen hela tiden utan bara sitta i naturen och höra ljudet som naturen släpper till oss fast de senaste generationer ignorerar naturen och bara sitter med skärmar hela dagen ohh vad dåligt det är våra barn dör saktare. Hoppas att i framtiden allting förändras.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Hej jag heter Khalil. Det som jag tror kommer att hända efter 150 år det är att vi människor ska kunna flyga vart vi vill med Jet back och att det ska vara flera världar och att vi som bor i jorden kommer att upptäckas av andra människor som bor i andra planeter. Kanske så kommer det vara krig i våran planet mellan robotar och människor, det som jag är säkert på att det ska vara brist på människor, men ingen fara eftersom andra typer av människor kommer att gifta sig med oss och människor kommer att öka mer. Jag är också säkert på att det ska finnas som bilar fast de flyger alltså utan däck, det är redan idag de håller med så danna saker men i framtiden så kommer det vara bara flygande bilar. Det kommer att finnas också TP alltså telleporting mellan olika platser. Kanske så kommer det inte och finnas hus som är byggda av naturmaterial som trä, sten och metall, jag tror också att det inte kommer att finnas några djur heller som Lejon, zebra, giraff, panda, björnar, elefanter, hundar, katter, fåglar fiskar och alla typer av djur, kanske så kommer det inte att finnas något som kallas Sydpolen och Nordpolen eftersom isen då har smält ner och det är bara vatten, och det kommer inte att vara lika mycket vatten som vi har det idag utan mycket mindre än idag.

Publicerat

6 april 2023

Berättat av

Khalil Alshami

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00262

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!