Vår framtid

Berättat av Kim

Könstillhörighet: annat. Lund.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever med skyddad identitet, vilket innebär att jag måste skapa och behålla alias överallt, på arbetsplatsen, hos hyresvärden, i sociala medier och på andra ställen. Det är väldigt få som känner till det, väldigt få som kan relatera till det. I allmänhet tror folk på vad man berättar i det här landet, så min uppgift är att rekonstruera min egen personliga berättelse, undvika traumatiska stunder och göra den till min enda levda verklighet. När jag nyligen öppnade mig för någon fick personen mig att återigen känna mig ovälkommen i det här landet, och det hade jag fått nog av med tanke på min flyktingbakgrund. Vilken rätt hade jag att komma hit, att assimilera mig, att ta på mig svenskt namn och medborgarskap, att ta på mig lokala sedvänjor? Givet skyddad identitet ovanpå allt detta fick jag känna att jag efter mer än tio år fortfarande är ett oönskat element, att jag aldrig skulle höra hemma oavsett vad som hände. När jag är klar med min utbildning planerar jag naturligtvis att hitta arbete på annat håll i Europa. Jag kommer att hålla mig till min historia och när jag blir ifrågasatt kommer jag att ljuga och ljuga igen, jag kommer att göra allt jag kan för att undvika att ständigt bli ifrågasatt. Ingen förtjänar sanningen, inte ens en enda själ. Det är deras fel. Jag kommer att hålla mig till min berättelse oavsett vad som händer. I allmänhet ges rättigheter inte, rättigheter tas, ibland med tvång, och jag kommer att kämpa för min rätt att leva mitt liv i trygghet, utan att bli ifrågasatt, på ett autentiskt sätt. Oavsett vad kommer jag att stå upp och kämpa, och jag kommer att krossa allt motstånd, alla motsatta krafter som hindrar mig från att nå framgång, för jag har inget att förlora och allt att vinna.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Den konstitutionella rätten att känna till allas namn, adress, inkomst, tidigare namn, till och med storleken och färgen på underkläderna. Det finns bara två länder i världen som gör fullständig doxxing av sina medborgare, Sverige och USA.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Se svaret ovan, jag hoppas innerligt att GDPR skulle vara helt i kraft i detta land.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas verkligen att 70-75 procent av medborgarna i detta land skulle vara blandade, då skulle åtminstone fördomarna vara mindre.

Publicerat

4 maj 2023

Berättat av

Kim

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00373

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!