Vår framtid

  • Jag

Berättat av Kristina Gustafsson

Kvinna. Född 24 juli 1955. Pensionär. Saxnäs.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Se det på mitt svar på framtidsönskan

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Bättre kommunikationer för oss utan bil och körkort till ett rimligt pris speciellt i glesbygden och billigare mat i butikerna i glesbygden. Flera små hus att hyra max 60 kvm mer vindkraftverk och solpanelenergi. Billigare hemtjänst Gratis besökstjanst. Grannsamverkan. Umgås med grannar. Hembesök av läkare och distriktsvard. Mer plantering av blommor och grönt i miljön.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Mindre konsumtion. Hem körning från matbutik. Billigare matbutik i glesbygden och bättre utval nu har jag 10 mil till närmaste lite större butik där priset är I tell mer normalt.Bor i Saxnäs med 137 invånare. Bättre sjukvård genom internet. Gratis övernattning vid sjukhus besök som ligger längre bort än 30 mil från hemmet

Gratis besökstjanst. Sammanforande och aktiviteter för alla generationer. Mer bussar så kallad ringtrafik till större orter hyfsade biljett priser. Skattelättnader för drivmedel i glesbygden. mer naturvård och mer bidrag till att skaffa solpaneler

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Många robotar. lite kärlek. för mycket teknik. för störd natur

Publicerat

30 april 2023

Berättat av

Kristina Gustafsson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00356

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!