Vår framtid

Berättat av Kylliki Hellström

Kvinna. Född 16 juli 1966. Säljare. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Idag lever jag ett priviligerad och bra liv. Resan ditt har varit speciell – fullt av överraskande vändningar, prövningar och större och mindre hinder. Till slut har allting alltid ordnat sig och jag har fått det bättre och bättre.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Just nu önskar väl alla vettiga människor ingenting mera än fred på jorden. Ukraina kriget påverkar oss alla och efter smällen med covid skulle vi inte behövt mer elände att stå ut med.

Sverige är fortfarande fantastisk land att leva i med stark grundskydd, gratis utbildning, familjevänligt och tryggt. Norden är vacker, fantastisk natur inga större miljöproblem och fina städer som är härliga att leva i. Jag har äldre föräldrar som är i behov av vård och den svenska sjukvården har räddat deras liv flera gånger om.

Själv har jag fått stora operationer betalda av staten och känner att mina skattepengar går till riktigt bra ändamål. Båda mina söner har gjort lumpen och lovordat det svenska försvaret.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag har nu ca 10 år kvar till pensionen. Hoppas att jag kan få vård om och när jag behöver det, att min pension kommer att räcka till att leva ett skäligt liv.

Mina tre barn är alla unga vuxna. Mest tänker jag på att de ska ha det bra. Att de ska hitta jobb de trivs med, att de ska få bo som de vill, att miljön inte blir värre med alla stormar, översvämningar och annat. Även att deras barn som kanske om 30 år är tonåringar ska kunna vara just tonåringar utan pandemier, krig och elände. Forskningen kommer säkert att hitta nya energilösningar och även botemedel mot sjukdomar som idag är svåra eller omöjliga att bota.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Det jag verkligen hoppas på är att mina barnbarnsbarnsbarn ska kunna ta en promenad på Djurgården, gå på museer och förfasas över hur konstigt människor tänkte, klädde sig eller levde för 300 år sedan! Sedan ska de kunna se samma blommor, träd och Djurgårdskanalen som jag har fått uppleva. Vattennivån och temperaturen i luften ska förhoppningsvis vara det samma som idag.

Deras barn ska fortfarande kunna få gå gratis i skolan, de ska få bra sjukvård, de ska inte behöva vara rädda för krig eller kriminalitet och de ska få leva ett härligt ”Svensson” liv i ett samhälle där familjelivet eller privatlivet är det högsta prioriteringen och arbetslivet anpassas till privatlivet.

Publicerat

9 september 2023

Berättat av

Kylliki Hellström

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00534

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!