Vår framtid

  • Lezog

Berättat av Lezog

Man. Född 25 februari 2005. Student. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att samhället idag fungerar bra som det är, det är absolut inte perfekt men det är som det är. Skolan, sjukvård och annat liknande som är viktigt för individen fungerar på ett bra sätt och jag tycker det system vi har idag är väldigt hjälpsamt. Jag skulle säga att jag har levt ett rätt vanligt liv, jag bor i en lägenhet i Stockholm med min familj och jag går just nu gymnasiet och planerar att gå högskola efter. Även om Sverige är ett bra land planerar jag att flytta permanent till Japan senare i mitt liv, efter att ha besök landet har jag insett hur skönt det var där. Det fanns en helt annan ordning och perfektion från vad vi i Sverige har. Här är en länk till min youtube där jag kanske lägger upp lite saker som jag arbetat med i skolan https://www.youtube.com/channel/UCLaI24tama0WCy-HXvs039g

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att Sverige i helhet fungerar bra som land och jag känner att vi har ett väldigt tillgängligt och inkluderande samhälle, jag känner även att vi har ett bra system med gratis skolgång och sjukvård. När det kommer till problem i Sverige känner jag att den nuvarande krigssituationen är vårat största problem. Själv vet jag inte vad Sverige ska göra, utan vi ligger i en svår situation men jag hoppas det löser sig.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas att Sverige om 30år håller sig som det är, även om det inte är helt perfekt nu tror jag att det är svårt att försöka fixa alla problem som uppstår i samhället. Jag tror att det är lätt det uppstår fler problem om man löser de som redan existerar och kan leda till ett sämre Sverige än det vi har idag. Om något så hoppas jag på att fler jobb blir distans jobb, jag tycker det är ett effektivare system och hjälper att ta bort pendlingstid, jag tycker att så länge man det som det som ska vara gjort gjort så borde det inte vara några problem.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 150 år tror jag att mycket kommer att ha förändrats, jag tror på två olika syner. Antigen så kommer all civilisation vara död eller något liknande på grund av konflikter mellan länder. Jag tror att innovation kommer leda till nya destruktiva krafter som kommer användas av fel personer. Den andra är att vi kommer att ha utvecklat nya tekniker för hållbar energi samt att kunna skapa vår egen genom fission. Vi kommer förmodligen leva i ett samhälle med mindre jobb än innan, jag tror mycket jobb kommer försvinna när de ersätts av AI och robotar. Jag tror vi kommer ha fler hälsosamma personer och förhoppnings vis mindre klass klyftor i samhället. Jag hoppas såklart att vi kommer kunna utveckla samhället och lösa de konflikter som finns och de som kommer uppstå. Jag har högt hopp om att vi kommer kunna utveckla ett samhälle där vi kan leva bättre än vi gör idag.

Publicerat

28 april 2023

Berättat av

Lezog

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00344

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!