Vår framtid

Berättat av Linnea

Kvinna. Född 11 november 1964. Sjukpensionär. Säffle.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag hyr idag ett helt hus på 120 kvm alldeles själv. Det är jag så glad över, trots att underhållet är dåligt! Jag är sjukpensionär och som hyresgäst i kommunens hyreslägenheter kunde jag inte ens vila eller sova som man ska. Deras underhåll var mycket sämre än det jag bor i nu! Tack vare att någon hyr ut billigare till mig och hyresbidrag utgår och huset är stort så rör jag på mig mera naturligt än vad jag gjorde när jag bodde i liten lägenhet! Min kropp är friskare trots att jag inte orkar gå promenader. Min inkomst är dålig och lär tydligen bli sämre efter vad jag hört på nyheterna av nuvarande regeringen som inte fattar att arbetande måste vara med att betala för sjuka. Det är ganska tight nu redan eftersom inflationen ätit upp höjningen från i början av året. Många sjukpensionärer har ju arbetsskador eller skadats av personer som är arbetsföra men mycket vill ha mer. Jag är glad över min envishet och kunskap om vad som hjälper hälsan genom mat. Jag är bondbarn, mjölkallergiker som blev vegan i 21år men nu mera äter allt utom mjölkprodukter. Den kunskapen hjälper mig mycket idag med hälsa och ekonomi i svåra tider. Jag önskar att jag hade råd att äga och själv underhålla det här huset. Att ha inkomst så ingen spottar på en. Jag skulle vilja ha råd med privata behandlingar, ha råd att äta krav odlat, ha råd att vara social, ha råd att åka tillsammans med någon på utlandssemester med tåg men det kan jag ju INTE eftersom jag inte ens har råd med sociala relationer så jag kan skaffa vänner att åka med eller ens gå på bion med någon! Om jag hade råd med basrelationer skulle jag bli mindre deppig och bli gladare i att laga mat till vardags. Nu lär SVT försämras också och redan nu saknar jag att SVT 2 har så lite med sändning under dagen. Det är ju dagtid som vi ensamma behöver GLAD underhållning men då sänder inte SVT något på 2:an och nu ska det bli ännu mera nerdragningar. Det är trist!

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag hyr idag ett helt hus på 120 kvm alldeles själv. Det är jag så glad över, trots att underhållet är dåligt! Jag är sjukpensionär och som hyresgäst i kommunens hyreslägenheter kunde jag inte ens vila eller sova som man ska. Deras underhåll var mycket sämre än det jag bor i nu! Min inkomst är dålig och lär tydligen bli sämre efter vad jag hört på nyheterna av nuvarande regeringen som inte fattar att arbetande måste vara med att betala för sjuka. Många sjukpensionärer har ju arbetsskador eller skadats av personer som är arbetsföra men mycket vill ha mer. Jag är glad över min envishet och kunskap om vad som hjälper hälsan genom mat. Jag är bondbarn, mjölkallergiker som blev vegan i 21år men nu mera äter allt utom mjölkprodukter. Den kunskapen hjälper mig mycket idag med hälsa och ekonomi i svåra tider. Jag önskar att jag hade råd att äga och själv underhålla det här huset. Att ha inkomst så ingen spottar på en. Jag önskar att Sverige skulle låtit bli att varit så kärvänliga mot kinesiska och ryska företag i Sveriges affärer. Till och med mobiler och nu våra elmätare finns risk för att de manipuleras av kineser. Otäckt! Jag tycker att Svenska staten ska slänga ut nysvenskar som begår brott i Sverige, utan pardon! De som är bra och sköter sig får stanna!

Något måste göras för brottsoffer som utsatts för sexuella övergrepp i barndomen så de får rätt att tala om sina upplevelser trots att förövaren varken anmälts eller dömts. Som det är idag kan offret dömas för förtal FAST det brottsoffret berättar är sant! Det är inte demokrati att inte få säga sin mening, trots att offret blivit sjukpensionär av övergreppen och behandlats i många år för sexuella övergrepp under barndomen! Hela livet måste på så vis levas under statligt och socialt förtryck på grund av lagarna som INTE skyddar brottsoffer som utsatts för sexuella övergrepp i barndomen!

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Utsläpp och vattenkvalitet är det viktigaste att ta hand om! Utan ren luft och rent vatten har vi INGENTING! Jag vill att alla hus ska ha solceller på taken. Jag vill att grönsaks avfall ska omvandlas till biogas och tas om hand i varje enskild kommun till nytta för kommuninnevånarna! Jag vill att varje kommun ska planera träd för sina hyreshus som skuggar mot solen och ger renare luft samt sänker koldioxidutsläppen. Jag vill att kommunerna ska finansieras av staten och inte vara så självförsörjande som de är idag. Tyvärr betyder ju det att små kommuner med äldre befolkning och sjukpensionärer är så höga att de friska som är kvar för få och de företag som finns för små så små kommuner är för fattiga så de med lyte och men får än sämre livskvalitet än vad de ska ha MEDAN storstäderna bara växer i inkomst trots att de ökar i innevånarantal! Jag anser att staten ska förvalta och fördela inkomsterna så det blir en bättre fördelning mellan små och stora kommuner.

Samtidigt måste vi ha ett starkt försvar mot förgörande krafter i både samhället och mot fientliga länder! NATO är just nu ett måste – så länge som det inte är en farlig president i USA.

Om 30 år är jag endera död eller väldigt gammal. Om jag lever vill jag ha möjlighet att själv välja min mat. Kunna välja bort sådant jag inte tål eller inte tycker om att äta! Kunna komma ut i friska luften varje dag om jag vill och slippa besök av släkt eller bekanta jag inte vill ha på besök!

Idag stöttar kommunen bara anhöriga till den som är gammal men jag vill kunna välja bort släktingar och själv kunna välja de jag vill ha nära i stället för släkt! Jag vill vara garanterad internet och mobiltelefon som fungerar trots att jag är gammal och ensam, annars förlorar jag ju kontakt med de få vänner jag har. Detta ignoreras idag på äldreboenden. SIP kravet borde tas bort och journaler borde självklart följa patienten mellan vårdenheterna. Det är helt galet som det är nu. Min vän dog just för att detta inte fungerade och personal inte kollade upp eller följde specialist enheters journaler då hen förflyttades till andra vårdenheter. I min framtid har politiker mycket lägre löner och större kontroll på hur de använder skattepengarna! I min framtid tar de starka hand om de svagare och inser att rätt vad det är blir den starke också svag. I min värld har lagarna skärpts så att det inte finns några pedofiler längre!

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 150 år är luften frisk att andas, vattnet är rent. Den ekonomiska fördelningen ser ut så att en snickare och en vårdanställd inte har sämre lön än en läkare, en politiker eller en känd artist. Sjukvården har de medel de behöver för att kunna vårda sjuka. Det är färre välfärdssjukdomar eftersom maten vi äter är naturligare och nyttigare eftersom vi tagit om hand om jorden på ett bättre sätt så jorden innehåller mer näringsämnen och saknar i princip gifter eftersom alla i hela världen insett hur utsläpp och tobak och annat förgiftar våra liv!

Den maten som serveras inom äldre och inom sjukvården är individuellt anpassat och utgår från vad personen behöver för att bli bättre! Här används då AI intelligens för att lättare kunna skanna kroppens organ och ta ut vilken mat som ska kunna bistå den sjuke till bättre hälsa.

Den som vill behandlas med vård som idag betecknas som alternativ, ska få välja det som alternativ eller som komplement och ALLT bekostas av staten. Kinesiologi, naprapat, massage, zonterapi, osteopati eller vad patienten behöver ska ges.

Fordon förs fram genom solenergi och svävar ljudlöst fram.

Krig behövs inte längre eftersom jordens resurser fördelas lika över jordklotet!

Publicerat

13 september 2023

Berättat av

Linnea

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00544

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 682 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 682 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!