Vår framtid

Berättat av Linnea

Kvinna. Skola. Järfälla.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att digitaliseringen fungerar bra eftersom det gjort det mycket mer effektivt och enklare för en större omfattning folk att ta del av information och vara medvetna om vad som händer i samhället.

Däremot finns det en nackdel med det eftersom det är väldigt lätt att sprida falska rykten och falsk information, vilket är varför källkritik har blivit extra viktigt nu på senare dar.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det som fungerar bra är att vi har ganska bra gemenskap till länderna i norden eftersom de ligger nära geografiskt och språket har likheter också, tex om vi åker till Danmark kan de för det mesta förstå vad vi säger. Vi har ganska lika landskap och natur så vi har det gemensamt också.

En nackdel är dock att alla länder i norden har olika valuta. Tex om vi ska till danmark nu är allting 60 procent dyrare eftersom att den svenska kronan är svagare än den danska. Dock är det just nu billigare att betala i Norge.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill se en hållbar planet, där alla har samma förutsättningar och ett hälsosamt liv där de trivs.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Vet ej.

Publicerat

29 maj 2023

Berättat av

Linnea

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00442

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!