Vår framtid

Berättat av lisbeth Ekström

Kvinna. Född 19 september 1951. It. Malmö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever ett bra liv idag men saknar tryggheten. Jag saknar känslan att kunna gå ut utan att tänka på vem som går bakom mig. Jag saknar att kunna ställa cykeln eller för den del barnvagnen utanför en butik med hög trappa vid ingången. Jag saknar känslan av frihet och att inte vara på min vakt hela tiden. Jag saknar lugnet i matbutiken. Idag rusar alla runt med sina kundvagnar och kör folk på benen.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Samma som ovan. Jag saknar också respekten mellan människor. Det heter frihet och demokrati men det finns tyvärr inte längre. Mentaliteten att om du inte tycker som jag, då har du fel och aggresiviteten ligger i luften.

Vid en kris brukar människor tänka om och i bästa fall hjälpa varandra, tyvärr inte alltid.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill ha ett samhälle med respekt för alla. Alla är unika och alla ska ha mänskliga rättigheter. Idag är det tyvärr så att allt som inte tillhör det ”normala” ska lyftas fram. Låt alla vara människor, både halta, lytta, svarta, bögar, lesbiska, troende, icke troende, mm. Tyvärr vill för många idag tvinga in andra i vad just DE tycker är rätt. Varför utmärka tex sexuella avvikelser. Alla får älska vem man vill och hur man vill så länge de inblandade själv vill det.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Hela Norden har sharialagar och kvinnorna bär slöjor, helt eller delvis. Ingen får ha en egen åsikt, alla måste tycka på ett visst sätt.

Publicerat

24 april 2024

Berättat av

lisbeth Ekström

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00725

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!