Vår framtid

Berättat av Loan

Man. Född 23 mars 1962. Pensionär. Stenungsund.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag bor i villa vilket ger mig möjlighet att vistas utomhus i trädgård. Jag har fått var frisk och kunnat arbeta och har därmed en god ekonomi. Mycket v min energi lägger jag, tillsammans med min fru, på resor både långt utanför Europa men också i Europa i vår husbil.

Största förändringen som skett relativt nyligen är att jag nu lever på min tjänstepension fram tills jag kan få del av min ordinarie pension nästa år.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag ser att sammanhållningen i EU är fortsatt bra och viktigt att den stärks i rådande aggression från Ryssland.

Jag skulle ge sjukvården resurser att klara sitt uppdrag och ge de som arbetar där goda arbetsmiljö.

Jag skulle strama upp regelverket kring utlån av pengar så att villkor, som ränta, är rimligt. Kunde vara styrd av tex huslån plus en faktor.allt för många hamnar i skuldfällor då skolan inte lyckas ge unga insikt i privatekonomi. Så även skolan borde få mer resurser

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag önskar att klimatet stabiliserats genom minskade koldioxidutsläpp, att EU lyckats tillsammans med USA få ett slut på rysk aggression och att vi kan lägga del av framtvingade försvarsbudget på välfärden.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

En stor del av energin kommer från kärnkraft, tyvärr har nog utnyttjandet av välfärden och allas motstånd mot att betala skatt, urholkat det gemensamma och klyftorna är större än idag.

AI har sannolikt trängt ut många anställda och endast de som klarar att ”ge allt” på arbetsmarknaden har jobb. Övriga lever på bidrag eller i fattigdom.

Kriminalitet är ett sätt att få lite över när pengarna är slut

Publicerat

26 april 2024

Berättat av

Loan

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00737

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!