Vår framtid

  • Malin Holmlund

Berättat av Mallan

Kvinna. Född 9 december 1967. Säljare. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever med min familj i Stockholm, vi har idag tre vuxna barn som är välutbildade och jag själv har en utbildning som barnsköterska men idag arbetar jag i butik. Jag lever med ms sedan 13 år tillbaka och det fick mig att tänka om.

Vad är det värt att leva för ? Kan jag leva för andra?

Livet är kort och förändligt…

Här och nu!

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill inte att AI ska ta över världen, det skulle vara hemskt. Vi ersätts av en datafigur både som röst och kropp. Ska vi verkligen leva så i framtiden ? Vi alla blir äldre och därmed kommer även sjukdomar till. Vi överlever våra sjukdomar men också vetskapen om att bli sjuka igen. Vi tar hand om många andra människor i världen som kommer till oss men inte kommer in i samhället. Våldet har ökat och för varje skjutning vänder jag bladet.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år finns jag nog inte mer, jag är då på någon annan sida eller på ett moln. Jag vill att människor möts i verkligheten och inte endast u skärm. Jag önskar trygghet och fred, vi måste bara under denna tid komma på hur?

Maktgalna människor (män) ska sättas på plats. Jag hoppas att det kommer in fler kvinnor på stora positioner för att visa hur man kan förhandla med ord och inte vapen.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 300 år ska våran plats vara grön omringad med friskt vatten och luften ska vara klar.

AI har inte tagit över och man träffas för att ha en dialog om fortsatt fred och grönska.

Människor är ett flockdjur och behöver sin plats i flocken men man har lärt sig att krig löser inget utan att vi möts på halva vägen var.

Våra sjukdomar som ms, diabetessjuka, cancer är botade vi tar nu ett vaccin för detta. Så enda sjukdomarna som finns kvar är svartsjukan och det blir eran uppgift att hitta ett botemedel för det.

Vi ser människan och vi ser våran planet som den viktigaste punkten i livet.

Jag tackar för att jag fick vara en del av världen och jag tackar livet för min plats.

Vi var här på jorden tillsammans en stund och förvalta den väl nu mina med människor.

Ta hand om er, inget är evigt och njut av tiden.

Publicerat

24 april 2024

Berättat av

Mallan

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00705

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!