Vår framtid

Berättat av Maria Palm

Kvinna. Samtalsterapeut. Växjö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Mycket fungerar för mig och familjen men inte alls för social och samhällelig och klimathållbarhet. Jag förstår att vi behöver förändra det mesta för att vi människor och alla djur ska kunna ha fortsatt liv på jorden trots det är det väldigt svårt att göra det. Vi flyger inte längre för det är en uppoffring som påverkar oss lite men gör god skillnad. Vi gynnar all naturmäsdig mångfald på vårt torp med skog. Vi försöker odla mer att äta. Vi äter mindre kött och det mesta vi äter är från Gårdsbutiken. Vi återvinner och återanvänder. Vi vill ändra mer men kräver energi och tid så svårt.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi har ett gott liv men vi lever MYCKET över vad vår planet klarar. Massiv hjälp av ngn som hjälp och stöd att ändra mitt leverne skulle jag vilja ha.

Sverige har blivit fruktansvärt med alla mor, mord av barn och oskyldiga

DAGLIGEN. Jag har alltid tidigare tyckt stt vi borde ha öppna gränser för fler borde få leva i Sverige som vi fått göra men jag börjar tänka om. Jag är otroligt pesdimistisk över hur världen ska kunna räddas och vi ska kunna få leva ifred och frihet. Det går helt åt fel håll med så mycket nu i hela världen. Jag är inte troende men mycket förvånad över att allt som står i bibeln och som sas runt milleniumskiftet inte ropas ut högt nu av troende kristna. 2000 år ef Kf. Jordbävningar, översvämningar, krig, svält mm mm. Är det det som händer?

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Hållbart levande på alla sätt. Finns inget annat sätt om vi ska överleva. Vet inte hur det sks lyckas. För många krafter som inte inser allvaret, inte bryr sig och som arbetar emot. Jag vågar inte prata med mina barn om hur illa jag tror att det är. Jag kommer jobba för att det ska finnas en framtid för dem men jag förstår inte hur. Jag tror att världen sakta går under och människor och många djut dör. Kanske överlever några, kanske finns det en landmassa som inte är förgiftad som det går att fortsätta liv på. Jag hoppas att jag inte behöver uppleva detta men SÅ STOR SORG för mina barns skull. För 20 år sedan fanns det hopp. De senaste 10 åren har mänskligheten missat tåget. Kanske ksn en del länder i Afrika eller Asiens inland finnas kvar. Om 30 år tror jag tyvärr vi lever på som nu med försämringar mot snabbare utplåning. För egen del hoppas jag jag orkar jobba i trädgården och ha hundar och andra djur. Jag hoppas odla det mesta jag äter.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror allt det mesta är översvämmat eller uttorkat. Ev överlevande människor finns kanske kvar i grottor där vi en gpng började. Världen kommer dock vara översvämmad och förgiftad av allt vi varit ” så smarta” att skapa för att vi BEHÖVDE allt detta.

Publicerat

24 september 2023

Berättat av

Maria Palm

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00565

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!