Vår framtid

Berättat av Melissa

Kvinna. Född 14 juli 2007. Skolan. Älta.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att mycket fungerar bra framförallt skolan och att jag har så många bra vänner. Jag vill helst inte förändra något vad jag kommer på.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag trivs mycket bra i Sverige och än så länge känns det tryckt. Dock att jag velat förändra så att det icke var några krig i världen och att ingen skulle leva i fattigdom.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att jag ska leva i fred livet ut samt att mina barn och barnbarn ska göra det samma. Men jag hoppas också att klimatförändringarna minskar så att extrem väder inte gör att människor blir påverkade och tvingas att flyttas.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att det kommer vara fler krig och att mänskliga rättigheter kommer dels öka men även inskränkas i många länder.

Publicerat

9 april 2024

Berättat av

Melissa

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00684

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!