Vår framtid

Berättat av Neko

Man. Född 28 februari 1998. Student. Norrköping.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Mitt liv fungerar tack vare skattepengar. Som student så har jag tak över huvudet tack vare resten av Sveriges befolkning, och jag planerar att själv betala tillbaka genom skatten via deltidsjobb och fast jobb när jag är färdigutbildad.

Något som jag själv vill bli bättre på, och som jag hoppas att världen överlag blir, är ordentlig sopsortering och hantering.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag är rädd för hur starka fascistiska och nationalistiska röster har blivit inom politiken. Det känns som att ta ett steg framåt för att sedan ta tre steg bakåt.

Vi har som tur är ganska ordentliga lagar kring mat i Sverige, men det är en lång väg att gå kvar. Vi behöver en bättre förståelse för mat och kost överlag som befolkning. Sötningsmedel och smakförstärkare är i grunden onyttiga och onödiga, och vi behöver bli av med dem.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att främlingsfientligheten i världen är ett minne blott om 30 år.

Läkemedelsföretag ska inte behöva gå med vinst, läkemedel bör vara något som ska finnas tillgängligt för människor.

Utbildning bör involvera mer om hur man bekämpar främlingsfientlighet och hur man samverkar med andra människor.

Religion ska enligt mig vara personligt, inte ett koncept att styra länder och kulturer enligt. Religion och tro ska på samma sätt som vad man har för hobby vara något privat. Världsreligioner och stora församlingar bör inte finnas.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Ingen aning, men jag hoppas på en fortsätt utveckling i acceptans av människor av alla slag. Jag hoppas att förtrycket mot HBTQI+människor är borta #TransRights

Publicerat

1 juni 2023

Berättat av

Neko

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00456

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!