Vår framtid

Berättat av O

Man. Yrkesarbetande. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vad som fortfarande fungerar bra är bensinstationer där man kan fylla sin bil som ger oss så mycket frihet. På fem minuter kan fylla bilen med bränsle för 110 mil och än så länge karläggs vi inte vad vi gör med vår frihet. Numera fungerar även informationsflödet bra i och med ett rätt ostoppbart internet och vi medborgare är inte bara hänvisade till public service och övrig storstadsmedias uppmålade bild av samhället. Mer information finns bara ett par knapptryckningar bort där man kan få andra ögon på samma händelse.

Vad man skulle vilja ändra på är att sparka ut alla gröna gate keepers som slagit rot i det svenska myndighetssystemet som tyvärr kommer få en förödande effekt på svensk välfärd och frihet.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Billig energi har gjort världen mindre och allt har kommit närmare oss och det är bra.

Det som är dåligt numera är att politikerna har glömt vilka de representerar och de verkar ha noll respekt för historien. Nu håller de på rulla upp samma misstag som lett Europa in i två världsktig. Korruption äter upp samhället.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Storkriget är över men Europa slickar fortfarande såren efter det och denna gång kom inte Sverige undan utan var en stridande part och fick storstäder och de industrier som fanns kvar utbombade(de som fanns kvar innan klimathotssekten i Europa fått det mesta flyttat till Asien). Efterkrigstiden kommer inte vara som efterkrigstiden efter andra världskriget då Sverige blomstrades av att ha frisk och hel arbetskraft och politiker med framtidstro. Denna gång är Sverige en fattig råvarubod i norra Europa där allt av värde ägs av utländska intressen och som har noll intresse av den svenska modellen.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Sverige är ett av Europas fattigaste länder, klimathotet som målades upp i början av 2000-talet blev aldrig något reellt hot utan pungslog bara Europa och särskilt svensk välfärd. Svenska män arbetar på byggen och industrier utanför Sverige och skickar hem pengar till sina familjer för att överleva. Svenska kvinnor vill dra sitt strå till stacken och lockas med jobb på caféer i utomlands vilket är förtäckt namn för arbeta på bordell.

Publicerat

21 april 2023

Berättat av

O

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00309

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!