Vår framtid

Berättat av olivia

Kvinna. Född 19 september 2006. Student. Nacka.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

jag tycker transporten till och från ett ställe fungerar ganska bra, trafiken och kommunala transporter är lätt att hitta och åka med. jag åker sällan med bil och mest kommunalt. något som jag vill ändra kan väl vara köpa mindre rött kött.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

nått som jag skulle vilja ändra på är nog säkerheten ute på kvällen, kriminaliteten har ju ökat så jag tänker att det känns mindre säkert nuförtiden att gå ut sent på kvällen. Det är nog något som jag tror behöver en stor förändring. jag tycker dock att samhället fungerar hyfsat bra, många är ganska accepterande och alla är oftast trevliga.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

jag tycker väl och hoppas att det blir grönare och inte lika mycket nedskräpning, hoppas många ställen i världen blir mycket tryggare dessutom.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

jag tror vi kommer vara ganska utvecklade och en av de mest gröna i världen.

Publicerat

18 april 2023

Berättat av

olivia

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00295

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!