Vår framtid

  • Pia Lundin

Berättat av Pia Lundin

Kvinna. Född 16 februari 1966. Småföretagare. Strängnäs.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Just idag är jag nöjd. Har hittat en plats jag älskar och känner (äntligen) att här hör jag hemma. På landet – nära till skog o sjö, rikt djurliv inpå knuten. Jag känner lugn och vill inte förändra något rent boendemässigt 🙂

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag blir ledsen se hur våldet eskalerar i Sverige såväl som utomlands

– önskar vi kunde vända den ’trenden’.

En annan önskan är att människor slutar behandla andra arter så som vi gör idag; enorma djurfabriker, de föds upp för att bli päls, används i djurförsök, spärras in på djurparker.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas vi har lyckats vända miljöförstörelse, artutdöende och att människor/ djur lever i harmoni med varandra. Jag är vegan – så självklart hoppas jag allt fler människor övergår från animalisk kost till vegetarisk/vegansk:)

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas våld, krig, miljöförstörelse, artutdöende är ett minne blott och att människor o djur lever i harmoni med naturen, vår blå-gröna underbara planet.

Publicerat

29 april 2023

Berättat av

Pia Lundin

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00351

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!