Vår framtid

Berättat av Rand Nezamaldin

Man. Född 30 augusti 1988. Mångsysslare. Värmdö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag har gått över till en växtbaserad kost som fungerar väldigt bra. I och med disciplinen det medför att bara äta viss kost så har jag även fått disciplin i andra delar av livet på köpet, bl.a. disciplin till att motionera och hålla andra onyttigheter som alkohol och tobak borta från min diet.

Det jag skulle vilja förändra är mina stressade tankemönster om att jag ständigt ska behöva prestara och leverera saker. Jag levererar mindre och njuter mindre av livet med den prestationsångesten så jag tror att jag skulle må mycket bättre utan den och med det skulle även min omgivning må bättre.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att det demokratiska systemet fungerar ytterst bra. Den är i ständig utveckling och vi förfinar den för var dag i alltifrån små konstalationer som i föreningar till stora konstalationer som i stater och befolkningsomröstningar.

Det jag skulle vilja förändra är sättet vi arbetar på. Både människor och råvaror används som förbrukningsprodukter utan hänsyn tagen till återhämtning eller återvinning. Det är ett slit och släng samhälle vi lever i som inte är hållbar alls. Jag skulle gärna se mindre arbetstimmar, att heltid skulle vara fem timmar per dag fyra dagar i veckan vilket motsvarar 50% arbetstid sett från dagens upplägg och det skulle vara helt normalt att jobba halvtid på det vilket alltså skulle motsvara 25% sett från dagens upplägg.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Att vi har utvecklat metoder och former för att leva i samklang med natur och miljö men också med varandra utan att behöva konkurrera och kriga om naturresurser. Att vi fokuserar på utveckling av den mänskliga psyket till att klara av saker som vi idag anser vara omöjliga, exempelvis parapsykiska förmågor.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Då har vi lyckats komma väldigt långt i den demokratiska utvecklingen så att vi på global nivå är en enad jord där ingen har större makt än någon annan och där jämlikhet och jämställdhet är ledord. Vidare har vi kommit så långt fram i utvecklingen av vår psykologi att arbete och prestation ses som lek, som ett barn som inte kan vänta på att få komma till dagis. Även våra parapsykiska förmågor har utvecklats till att bl.a. kunna kommunicera med andra entiteter, exempelvis andra djurarter på jorden så att vi lever helt och hållet i harmoni med vår omgivning på alla plan och nivåer.

Publicerat

5 april 2023

Berättat av

Rand Nezamaldin

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00255

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!