Vår framtid

Berättat av Recursion

Kvinna. Född 18 januari 1991. Beteendevetare. Nacka.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag bor i ett naturnära område i Stockholm. Jag tycker hänsynen till djur och natur håller hög nivå. Min förhoppning är att naturen inte förstörs för mycket av nya byggprojekt. Tycker att det är fantastiskt att kunna resa igen efter pandemin. Nackdelen med att resa igen är ju att många även jag själv väljer flyget då det är oftast billigast och smidigast. Om jag skulle kunna ändra på något så skulle det vara att göra det billigare att ta tåg och att det blir förbjudet med privatflyg.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Att vi har gratis utbildning, sjukvård och miljömedvetet perspektiv tycker jag är viktigt och bra. Något som oroar mig är att de som styr landet saknar grundläggande kunskap i teknik såsom AI och vad som kommer göras möjligt med dess framväxt. Avsaknad av kunskap kommer förmodligen skada vårt försvar och utsätta oss för allvarliga risker vid en potentiell konflikt. Jag skulle önska att rättssystemet ses över i synnerhet för fall som involverar kränkningar av andra människor.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år hoppas jag att fler förstår hur allvarlig teknikens utveckling är och att det finns restriktiv lagar gentemot dess framväxt och hur den används. Jag hoppas också att vanliga människor kräver mer information om hur och vad som görs med tekniken som utvecklas bland andra nationer i syfte att försvara sig. Individers rätt till integritet är allvarligare och viktigare än vad man kan förstå försen den är hotad eller tagen ifrån en. Jag hoppas att alla förstår vikten och glädjen av att leva självständigt i frihet och anstränger sig mer för att kunna vidhålla det. En annan förhoppning är att samhället att implementerat medborgarlön, vilket möjligtvis skulle kunna leda till ett mer entusiastisk och modernare samhälle.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror samhällsutveckling är positiv på många punkter såsom välvärd, utbildning, sjukvård och miljö. Jag tror dock att all form av privatliv och integritet kommer vara bortblåst år 2137. Många kommer nog infinna sig i det och glömma bort hur det känns att vara ”fri”.

Det kommer nog att ha skett minst ytterligare två världskrig i världen om 150år. Första efter att Ryssland vinner Ukraina kriget och ett till därpå som kommer innefatta kärnvapen. Det kommer förmodligen ha väldiga konsekvenser vilket leder till att försvaret i flera nationer prioriteras ekonomiskt. Man kommer vilja hitta andra typer av vapen än kärnvapen vilket förmodligen kommer fokusera på teknik som fokuserar på, istället för att döda, att manipulera och bevaka både vanliga samhällsmedborgare och de som styr landet. Denna teknik kommer handla om att på distans kunna avläsa och manipulera andras människors nervsystem. Vilket kommer innebära att ens sinnesintryck och tankar kommer kunna avläsas och påverkas. Detta kommer göras möjligt med hjälp av kvantmekanik och kvantsammanflätning av elektronerna i nervsystemet.

Det kommer förmodligen vara nån nation som är först med tekniken som sen utnyttjar den till sin egen fördel och lurar alla andra.

Publicerat

11 juni 2023

Berättat av

Recursion

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00471

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!