Vår framtid

Berättat av Ridwaan Abdijaliil

Kvinna. Elev. Skelleftehamn.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag bor ett fint hus, lever med min familj, har bra kompisar både i skolan och utanför. Idag vi kan kommunicera med någon som bor längst sida av jorden via telefon. Det finns otroliga platser man kan resa till som är soligt och varmt. Mest av platserna kräver inte mycket pengar. Du kan leva ett hus som bygger på havet till exempel, Dubai har utvecklat väldigt mycket och de byggde konstgjort öar och bygget stora byggnader att attrahera för turister senaste 15 året.

Det skulle jag vilja förändra är att vi måste uppstår att göra det normalt att använda elbilar istället på bensin och dieselbilar som släpper co2 och andra gaser som värmer upp och surar vår jord. Att kunna göra det vi måste sänka priset för elbilarna och förbjuda för alla att köra bensin eller dieselbilar.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Sverige är välutvecklad land, land som finns många möjligheter bland annat utbildning. De prioritet att alla barn i landet ska gå skola, ger chanser att man kan göra eller bli vad man vill utan att bryta någon lag. Folket är jämna när det gäller bostäder och miljö ´´alla har rätt att gå promenad i skogarna i landet´´ men jag vill att Sveriges sjukvård borde bli bättra. Det är inte att Sverige har svag sjukvård utan att det tar lång att få svar särskilt på Akuten. Förut tyckte jag inte att det var sant vad folket säger om det men sen upplevde jag någon gång gick jag med olycka och tog dem mig till akuten. Att få resultat väntade jag 10 timmar. Därför hoppas jag att Sveriges sjukvård blir bättre.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill hela jorden ska bli fritt ingen diskriminering, inget krig, jämn rättvis. Jag vill att folk sluta fördöma andra vad de vill vara eller bli, eftersom att fördöma kan påverkar på någons liv och känslor. Vi vill att efterkommande generationer skulle leva fritt för att den generationer är vårt barn, barnbarn och barnbarnsbarns. Därför är viktiga vi tänka på framtiden och försöka förbättra vår beteende eller handlingar.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Dags att ta fram de stora visionerna. År 2173 firar Nordiska museet 300 år. Hur vill och tror du att Sverige, Norden och världen ser ut då? Utgå gärna från de ämnen du tagit upp i tidigare frågor. Ditt svar kan komma att tas fram i utställningar på museet.

Den tiden finns magnetbilar som flyger, forskare har forskat att det är möjligt att gå tillbaka på tiden så de började att bygga maskiner för att kunna gå tiden tillbaka. Det har utvecklat olika industrier som släpper inte koldioxid, robotar tog över människors jobb. Fattiga länder folk har klasser och nivå om hur mycket pengar man har medan de rika länderna är flest folk likaklasser att lever, men de som har industrier och framgångsrik forskar har enorm rikedom och de lever lyxhusar och kör lyxbilar.

Publicerat

5 april 2023

Berättat av

Ridwaan Abdijaliil

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00256

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!