Vår framtid

  • Robert Lindberg

Berättat av Robert Lindberg

Man. Född 4 december 1972. Kommunikatör. Göteborg.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag skulle vilja att folk lade mindre tid och fokus på förvärvsarbete. Det är många som sliter eller lägger ner för mycket tid på sina karriärer. Jag är idag 50 år och tycker småbarnsföräldrar borde tillbringa mer tid med sina barn.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi måste göra ett omtag och tänka på vår enorma överkonsumtion, det är inte hållbart.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas att folk jobbar mindre och har en bra balans mellan arbete och fritid. Jag hoppas att vi lever hållbart. Att vi har en stark demokrati och en framtidstro.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att globalisering tagit rejäl fart och vi inte tänker i nationer längre. Vi har vid det laget ett superautomatiserat samhälle med gott om tid att förkovra sig. Diktaturerna har försvunnit och det är demokratiska styrelseskick som gäller. Levnadsstandarden har höjts såpass att fattigdom, sociala problem och kriminalitet har försvunnit. Rikedomarna är rättvist fördelade och det finns inga stora inkomstklyftor. Vi har insett att klyftorna bara leder till problem.

Alternativet är att världen fortsatt befinner sig i ett uppdelat läge mellan väldigt rika och väldigt fattiga länder, fast det har accelererat, att de rika länderna blivit rikare och de fattiga ännu fattigare.

Efter kriget i Ukraina kommer det inte att vara krig i Europa på flera hundra år.

Publicerat

8 maj 2023

Berättat av

Robert Lindberg

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00383

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!