Vår framtid

Berättat av Robin Westelius

Man. Född 18 augusti 1982. Hamnarbetare. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Hyrestaket, utan det skulle jag inte kunna bo där jag gör. Pratas mycket om marknadshyror och det oroar mig, det systemet fungerar inte någonstans där det existerar så förstår inte varför folk tror att det är ett alternativ eller räddningen för att det skulle byggas mer.

Något jag ändrar är min kost, från 90% kött baserat till 90% vegansk. Trodde jag skulle tappa mer vikt men jag ligger stabilt och snarare har jag gått upp i vikt!

Bytt jobb har jag också gjort, så från att pendla i med egen bil så fick jag jobb i närområdet och åker jag i jobbet så sker det i företagets elbil.

Anser att klimat frågan är en stor bluff, något som ersatt kyrkans skrämselpropaganda till lydnad och där politiker och kapitalister ser ytterligare ett sätt att krama pengar från hårt arbetande folk. Inte en enda sak som politikerna genomför eller försöker genomföra är klimat gynnande!

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Så dystert som läget är i dag, 2023, tror jag det aldrig varit. Pandemi, krig och inflation, det enda positiva är att AI är runt hörnet. Kommer ändra allt och förhoppningsvis till det bättre, bara människan håller sig från att försöka påverka utan snarare låter oss påverkas av AI.

Det betyder bland annat ett mer väl fungerande rättsystem och politisk struktur utan slarv med skattemedel.

Men att Sverige missade tåget med utbildning är katastrof. För 20 år sedan då jag gick i gymnasiet propagerade jag för att byta ut språk och religion mot programmering som standar i utbildningen men då var det ingen som lyssnade. Men nu 20 år för sent så har den börjat vakna men på tok för sent.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Sverige är första landet att införa självkörande fordon och med förbud för människor att själva köra. AI har ändrat allt med många arbetslösa men med en stor utbildningsreform för att om utbilda folk i mer passande roller som har börjat florera. AI har stor roll i rättsväsendet och politiken. Apples AR-glasögon eller linser är det som folk använder, mobiltelefoner hör till gammal förlegad teknik. EU är under AI styrning så det tas bättre beslut och korruptionen är mer eller mindre utraderad. England har återigen ansökt om medlemskap och kommer tas upp igen med största sannolikhet.

Sverige har återfått sin världsledande ställning inom kärnkraft och har snart byggt klart världens modernaste kärnkraftverk under vägledning från Finland.

Sverige har Euro. EU har godkänt NATO som sin armé. Ryssland finns inte mer utan är uppdelat i mindre länder varav några har gått med i EU.

Kina har också ändrats, de lyckades inte ta Taiwan och efter kriget med Taiwan där Japan och USA drogs med, även kallat 3:e världskriget så gick det ur betydligt svagare. Indien är nu världens fabrik.

Sverige har kommit ur en lång kris.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Vi låter tekniken arbeta för oss inte mot oss. Monetära systemet är nerlagt och hem och mat är gratis. Det enda vi utbildar oss inom är vetenskap och utveckling. Inga brott begås och ingen polis behövs eftersom pengar inte existerar. De som vill jobbar och de flesta utövar någon typ av hobby.

Städerna har ändrat utseende till cirkelstäder där energin skapas i mitten och sen vetenskapliga anläggningar och podhus och det tar Max en kvart att åka från ena sidan till den andra och befolkningsmängden är runt 2000 per stad.

Vi har levt länge under hjärntvätten att vi måste ha pengar för att leva när vi inte alls lever under det monetära systemet utan vi överlever. I framtiden har vi återfunnit hur det är att leva.

Publicerat

15 april 2023

Berättat av

Robin Westelius

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00287

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!