Vår framtid

Berättat av RoMel

Man. Född 11 december 1955. Pensionär. Säter.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag är pensionär sedan 2 år tillbaks och bor ensam i ett litet hus på landsbygden. Mitt grannskap består av 4 hushåll. Jag lagar för det mesta min mat själv och tycker det är ganska kul. Jag har för närvarande inga husdjur, men när min kvinna levde hade vi som mest 2 hästar, 1 hund och 5 katter. Den sista katten avled 24/2 -22. Jag har tänkt på att skaffa en ny katt. Det är ett väldigt bra sällskap. Jag tycker om att resa och då främst till platser med sol, bad, god mat och intressanta människor. Minst en gång om året besöker jag nåt sånt ställe. Mycket av min fritid tillbringar jag i skog och mark. Är ingen jägare, men tycker om att fånga vilda djur med kameran. Tillbringar den mesta tiden på egen hand och blir mer och mer skeptisk till umgänge med andra människor.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att den snabba befolkningsökningen i Sverige och Europa bär skulden till att alla samhällsfunktioner har försämrats. Speciellt i Sverige. Sjukvård, utbildning, kommunikationer, elförsörjning. Även bostadssituationen. Allt är ansträngt till det yttersta. Felaktigt fattade politiska beslut har även förvärrat läget. Jag ser ingen ljusning och vet inte hur allt ska kunna vändas till det bättre. En kriminalitet som ökar för varje dag ökar spänningarna i landet och det kan ju inte fortgå i evighet. Någon eller något måste sätta stopp. Tyvärr tror jag att ett inbördeskrigsliknande tillstånd kommer att uppstå inom en inte alltför snar framtid.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag har en mycket mörk syn på framtiden. Om 30 år är jag förhoppningsvis avliden, men tycker oerhört synd om barnen som föds idag. Vad ska dom behöva uppleva i sina liv? De flesta samhällsfunktionerna havererade. Vägnät, elförsörjning, sjukvård går samma väg. De ökade skatteintäkterna kommer att gå till försvar, polis, rättsväsende och ett stort ökat antal fängelser med tillhörande personal och infrastruktur. Troligen kommer det att byggas stora fångläger när fängelserna inte räcker till. Allt på grund av kriminaliteten som inte stoppades i tid. Korruption, degenerering, kriminalitet och förnekelse av detta bär den stora skulden. Många stora civilisationer har genom tiderna mött samma öde, så varför inte denna också?

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Min mörka syn på framtiden gör att jag inte kan se någon framtid för Sverige, Norden och Europa. Nerskitning och förstörelse av Asien, Afrika och Amerika gör att jag inte kan se någon framtid där heller.

Publicerat

20 september 2023

Berättat av

RoMel

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00552

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!