Vår framtid

Berättat av Sandra

Kvinna. Född 7 juli 1993. Arbete. Malmö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill jobba mindre. Jag vill ha mer tid och utrymme i mitt liv för kreativitet, naturupplevelser, relationer och annat som får mitt liv att kännas uppfyllt och självuppfyllande genom sånt som inte handlar om produktion, jobb och karriär.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill ha sann demokrati där alla kommer till tals och får bestämma, inte bara pajkastande partipolitik och politiker som inte lyssnar. Jag vill ha en starkare välfärd där vinst och kapital inte styr. Jag vill ha ett Norden som är välkomnande, öppet och solidariskt.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att vi ska ha mer tid för annat än jobb. Jag vill att alla ska känna att de kan och har rätt till inflytande i sina liv och att alla ska ha resurser till att leva ett liv på samma villkor som alla andra. Jag vill se mer kollektiva lösningar, kooperativ, ideellt arbete, gemensamma samhällsfunktioner och mötesplatser.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas att vi jobbar mellan 4-6 timmar per dag och att det är mer självklart för alla att ägna tid åt hobbys, kreativitet och självuppfyllande upplevelser. Jag vill att det ska vara jämställt, en sann demokrati och att vi omvärderar produktion och kapital som kärnan i samhället och syftet med tillvaron. Jag önskar att vi har medborgarlön, kollektiva och kooperativa lösningar på samhällsutmaningar och ett samhälle där alla får komma till sin rätt.

Publicerat

18 november 2023

Berättat av

Sandra

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00636

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!