Vår framtid

  • Tommy Kaldén-Lundebring

Berättat av Sassa Kaldén-Lundebring

Kvinna. Född 7 januari 1956. Pensionär. Norrtälje.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag bytte mitt boende i köpt bostadsrätt till hyrd villa för ca tre år sedan. Det bästa jag gjort på länge. Tyvärr är jag pensionär (kvinna dessutom) och även om jag jobbar några dagar i månaden så är det väldigt dyrt att både leva och bo så vi får se hur länge det fungerar med allt vad det innebär att bo i villa. Men jag njuter så länge det går.

Klimatet, ja, en får ju göra så gott en kan.

Måste man åka bil är det ju bra med en hybrid, kör man efter de regler och hastighetsbegränsningar som finns så fungerar ju batteriet förträfflig, måste man köra lite fortare (tex motorväg) så laddar ju bilen upp sitt batteri själv. Sopsortera, det måste man ju göra om man vill vara en människa med hedern i behåll så det gör jag naturligtvis.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det finns för lite bostäder till rimliga priser vilket jag inte tycker om. Dessutom har vi hemlösa i Sverige. Att det får ens förekomma i vårt land är för mig en gåta.

Det finns för många ’galna’ makthavare i världen

(läs Putin, Trump, etc) som vill ta över makten i världen och alla dom inte tycker som dem de får ’sota’ för det. All deras maktgalenhet resulterar i krig vilket är oförsvarbart i mina ögon.

Tekniken går framåt, det fattar jag men ibland går det lite för fort.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas mina barn och barnbarn och även alla de som kommer efter får ett stillsammare samhälle, ett som inte leder till stress med påföljande sjukdomar i släptåg. Att det blir fred på jorden. Att folk förstår värdet av varandra och den jord vi har och tar vara på det mera varsamt.

Jag hoppas också att de som jobbar med ’mjukvaror’ dvs människor får den rättmätiga uppskattning de så väl förtjänar. Både vad gäller löner och arbetstider.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Förhoppningsvis i fred. Utan stress.

Att mänskligheten förstått vad det är som betyder mest.

Publicerat

6 november 2023

Berättat av

Sassa Kaldén-Lundebring

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00602

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!