Vår framtid

Berättat av Stockholmare2023

Kvinna. Född 14 juni 1976. Jobbar som handläggare. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det är positivt att det är rent, ren luft, relativt rena gator, bra vatten i vattenkranarna som man kan dricka, bra standard på lägenheter; hyresrätten jag bor i. Olika hus olika utseenden, blandning av människor i Stockholm; trivsamt. Bra öppettider i affärer o bra standard på varor för det mesta. Många pratar om att skapa förbättringar vilket är bra; en vilja att jobba framåt. Lite väl mkt fokus på det som inte funkar kanske, som ibland fastnar på fokus hitta syndabockar ist för lösa problem. Och på tal om det som kan bli bättre; finns en hel del. Fokus på att på riktig ta hand om vår planet och minska de största miljöskadande orsakerna, vore bra. Mkt mindre biltrafik. Andra, miljövänliga alternativ till bilar. Annan kultur där man inte hela tiden ser upp till o strävar efter det som skadar planeten mest. Bättre fördelning av ekonomi så löner för vanliga anställda blir bra o känns bra för de anställda, mindre gap mellan de som har mest o de som har minst. Ökad omtänksamhet med fokus på att förebygga våld o kriminalitet o psykisk ohälsa genom att ta hand om varandra bättre. Saknar ett mkt större fokus på arbetsmiljö social o psykosocial på skolor o jobb. Teambuilding, grupparbete man delas in i. Lära sig om företagande o första hjälpen i skolan. Specialpedagogik ska ingå i stor omfattning i lärarutbildning o även för rektorer. Kontinuerlig kompetensförsörjning för lärare. Mkt mer sociala o team bildande aktiviteter på skolor o jobb. I övrigt lägre matpriser och än mer rena gator. Olika typer av verksamhet som sammanför, fångar upp, inkluderar o ger alla möjlighet att ha kul tillsammans. Andra typer av resor o aktiviteter för familjer o unga på olika vis. om kan ersätta till viss del vissa utlandsresor. Generellt mer kompetens o att ekonomier satsar på bra sjukvård, skola och bra kvalitet i allt egentligen. De som brister får mentorsstöd att bli bättre el komma vidare till annat de passar bättre för. snabb utveckling av mänskligt förstånd så vi slutar snarast med det väldigt föråldrade konflikthantering systemet med fysiska krig. Det är inte värdigt ett utvecklat samhälle att lösa konflikter med fysiska vapen o att fysiskt skada varandra o döda varandra. Väldigt pinsam gammal kvarleva från apstadiet eller däromkring , känner jag. Ev med hjälp av AI kan vi hitta bättre sätt med kommunikation o överenskommelser samtal osv.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

I princip samma jag svarat på. Jag gillar internet o att vi kan vara en del av varandras liv så snabbt o nära trots fysiska avstånd. Det jag tycker är viktigt är att vi lär av varandra o delar med oss av de saker som funkar, nationellt såväl som internationellt. O att vi ser oss alla som en enhet, gemensam grupp på en liten planet i rymden. Ev kommer AI hjälpa oss snabbare utvecklas o lära av goda exempel. I olika områden.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Samma som jag varit inne på. Kommande generationer vill jag ska leva som en gemensam grupp på vår lilla planet med god sammanhållning o gott förstånd o hög grad av omtanke om varandra. Inga krig. Det ordet finns inte ens då utan man jobbar för att stärka människor o grupper o tar hand om varandra så att konflikter ej uppstår o de få som ändå sker löser man utvecklat o professionellt utan fysiska påhopp på varandra. God kvalitet i alla delar o hög grad av utveckling. Och stort fokus på att trivas tillsammans o ha kul o att må bra. (En viss väg att vandra med andra ord.) Kommande generationer lever på en välmående planeten o känner tacksamhet mot tidigare generationer som tog sitt ansvar o satsade på förbättringar, god hälsa för människor planet o djur o att ha kul. Rättvis ekomisk fördelning o annat kommer då avsig själv. …såg nu att denna punkt gällde om 30 år o det är ändå möjligt att vi är på väg åt rätt håll då om vi bara skärper till oss o styr upp mer.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Genom snabb utveckling av AI och andra tekniska lösningar så har våra små hjärnor fått hjälp att fatta saker lite bättre o kommit på rätt bana: Vi ser oss som en gemensam grupp på en liten planet där vi tillsammans bryr oss om att må bra, ha kul, trivas o ta hand om varandra. Hög kvalitet på skolor, jobb, sjukhus, osv. Höga bra löner till poliser o andra. Låg skillnad mellan höginkomsttagare o låginkomsttagare. Inga fysiska krig o konflikter. Civiliserade o utvecklade sätt att förebygga och hantera ohälsa o annat. Väldigt bra fysisk o psykisk arbetsmiljö på skolor o jobb där människor trivs och mår bra och är trygga o säkra och har kul. Väldigt bra arbetsmiljö o miljö på planeten. Glad planet o glada, friska, omtänksamma invånare. Låga priser på varor o annan kultur där det tex inte är självklart att man ska vilja ha bil som vuxen utan där andra alternativa är minst lika självklara osv. Kulturer o attityder som gynnar vår värld och våra liv. Hög utvecklingsnivå och goda samarbeten på alla nivåer mellan grupper som inkluderar och anpassar. …och sockerfria klubbor, har inte sett än iaf men finns säkert i framtiden:) Fridens liljor/2023.

Publicerat

25 augusti 2023

Berättat av

Stockholmare2023

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00511

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!