Vår framtid

Berättat av torsken

Man. Född 26 maj 2003. Student. Frölunda.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det fungerar bra med att plugga på folkhögskola, och jag är tacksam att jag har fått en till chans att göra klart min utbilning. Det gav mig också en chans att flytta ut och bo någon annan stans än hemma, det ansvaret som jag fick var hjälpsamt.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Livet i Sverige och Norden är väldigt bra jämfört med de flesta länderna, vi har välfärd, yttrandefrihet och demokrati. Dock så har Sverige för mycket kriminalitet, det finns många områden som är farliga att gå på i nattetid och vissa också på dagarna, det är osäkert och det är många unga som dör. Detta borde ändras på och politikerna försöker sitt bästa, hoppas jag iallafall.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år så vill jag att Sverige är ett säkert land med låg kriminalitet, vi skall också vara neutrala i världskonflikter och ha en stadig ekonomi. Jag vill att mina barn ska växa upp i säkerhet och att dom ska slippa vara rädda.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Publicerat

20 september 2023

Berättat av

torsken

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00553

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!