Vår framtid

Berättat av Vega

Kvinna. Född 11 maj 2018. Förskola. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker om min familj, där jag bor och mitt djur. Jag känner mig trygg. Jag behöver aldrig vara hungrig. Jag tycker det är fint där jag bor. Bor nära buss och simhall, mycket grönt på sommaren. Min förskola är rolig och jag har många vänner. Jag tycker inte om att prata med folk jag inte känner. Jag har ett eget rum som är litet men jättefint. Jag bor med min mamma, pappa, katt och snart en lillebror. Han kommer inte ha ett eget rum. (Vi bor i 3 rum med kök). Jag är rädd för att åka flygplan så jag vill inte flyga på semester, gillar mer när vi åker bil.

Jag skulle vilja att vissa pedagoger är lite snällare på förskolan. Jag vill gärna att det ska ljusare på vintern. Kanske ta bort vintern men spara julen.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill ha svenska flaggor istället för andra flaggor. Men jag hejar på Ukraina. Jag vill att kriget ska ta slut. Jag vill att husen ska vara större, speciellt vårt hus. Ända upp till månen så man kan se utsikten. Jag skulle tycka det var coolt att se alla planeter och astronauter.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag ska ha fem barn och fem katter. Jag vill inte ha kejsarsnitt.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att alla är gamla då. Man kanske har robotar som hjälper till. Kanske att hjälpa dom gamla människorna att gå. Alla gamla människor kan ju inte hjälpa varandra så då behöver de robotar.

Publicerat

5 februari 2024

Berättat av

Vega

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00666

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!