Vår framtid

Berättat av Veronica Aleksandrowicz

Kvinna. Skola. Järfälla.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det jag tycket ska förändras är våran lågkonjunktur för att allt blir dyrt och att köpa en macka på espresso house gick från att kosta 64 till 94 och liksom vem vill betala 100 spän för en macka. Men jag tycker också att

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag vet att Sverige håller på att just nu fundera om de vill gå med i FN så jag tror att det kommer hända inom snar framtid. Det är ju pågrund utav Ryssland och Ukraina kriget, som jag tror kommer ta slut snart dessutom. Det jag tycker fungerar bra är vår digitalisering eftersom även om vi hade en coronakris (COVID-19) så kunde vi prata med varandra och många kunde jobba hemifrån. Dock var det synd för folket som tog studenten då. Jag själv var orolig att jag behövde ta studenten hemma på ett videosamtal med andra men just nu verkar det inte som det eftersom vi inte är i en kris längre.

Just nu håller också världsmakten skifta från usa och jag tror att kina kommer att få den. Jag har ingen aning om vad som ska hända då men det är bara en tanke jag har haft.

Publicerat

29 maj 2023

Berättat av

Veronica Aleksandrowicz

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00437

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!