Vår framtid

Berättat av Victor Forsberg

Man. Padel. Täby.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker sammanhållningen i familjen fungerar bra. Vi barn (jag och mina två systrar) hjälper alla till med hushållsysslor som att t.ex. gå ut med hunden, plocka ut och in ur diskmaskinen eller vika ihop tvätten. Både mamma och pappa verkar trivas bra och jobbar ungefär lika mycket. Jag tycker det allmäna och sociala livet fungerar bra men att synen på miljön måste förändras. Mina transportvanor är inget speciellt men ändå är de bättre än de flestas. Jag tar bilen för ofta t.ex. när man ska någonstans som man egentligen kunde tagit bussen till. Sedan så måste mina matvanor också förändras då jag äter alldeles för mycket kött som leder till ett större ekologiskt fotavtryck.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att det man måste lägga mer tid på miljöfrågan då de senaste 50 åren ändast förvärrats trots att man varit bedveten om de förfärliga konsekvenserna det kan leda till om man låter det gå för långt

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

va

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

va

Publicerat

1 juni 2023

Berättat av

Victor Forsberg

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00461

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!