Vår framtid

Berättat av Vidia

Kvinna. Född 29 december 2006. Gymnasieelev. Svedala.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker livet fungerar bra. Det ända jag vill ändra på är hur vi förstör miljön och gängkriminalitet. Miljön är ju vårt problem och jag vill ha högre straff till alla kriminella så att de blir mindre som begår brott. Det är också dyrt att leva nu. Hög konjunktur tror jag det heter. Tycker det ska bli billigare att leva för de var ju inte vi som valde att komma till världen.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det mesta fungerar bra. Det är bara krig och bråk med länder, miljöförstöring och gängkriminaliteten jag vill ha bort för man känner inte sig trygg längre. Det händer saker hela tiden. Samma med miljön det blir ju bara värre och värre. Exempelvis så blir de ju varmare klimat. Svårare att odla och leva med det. Isar smälter och de blir svårare för djuren att leva där.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att vi ska ha ett land där man behandlar varandra med respekt oavsett hudfärg, sexualitet och vidare. Vill att vi ska leva i ett bra klimat också så vi får börja ta hand om naturen och miljön nu.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Tror allt kommer vara tekniskt. Det kommer finnas robotar som gör jobbet åt oss och värsta tekniska bilarna som kör sig själva och kanske till och med flyger .

Publicerat

29 maj 2023

Berättat av

Vidia

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00448

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!