Vår framtid

Berättat av Ville Andersson

Man. Student. Örnsköldsvik.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Skulle säga att allt fungerar bra, trevligt hus där jag bor med mina föräldrar och mina katter. Området vi bor i är trevligt, en av de finare sidorna av staden där man känner många och är kompis med många. En sak jag skulle kunna ändra på är mina köpvanor då jag ofta kan småköpa saker som dricka och godis.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

I Sverige finns det några saker som kan förändras. Till exempel gängvåldet som pågår och ökar för varje år. Andra delar av världen finns det så mycket att jag inte orkar skriva ner allt.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Det finns så mycket att förbättra, i Sverige är det som jag skrev innan och samma sak som jag skrev i andra att det finns för mycket i andra delar av världen. Till exempel Nord korea där allt kan förändras.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Det känns som att allt blir bättre, hoppas även på att allt blir bättre. Inge mer krig, inga svältande barn och sjukdomar som dödar flera miljoner per år.

Publicerat

11 maj 2023

Berättat av

Ville Andersson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00393

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!