Vår framtid

Berättat av William Wigren

Man. Född 14 juli 2007. Fotboll, vara med kompisar och videospel. Nacka.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att framtiden ska respekter ungdommar och ge dem chanser så de kan utveckla man brukar säga att ungdommarna är samhällets framtid och därför behöver man hjälpa de och ge dem bästa förutsättningarna för att göra det.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Har inga tankar om detta.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

utvecklat samhälle där alla har lika många möjligheter att göra de man vill i framtiden. Jag vet inte hur jag vill att mitt liv ska se ut om 30 år men jag vill vara välmående och ha en bra ekonomi så jag kan göra det mesta jag vill.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Helt ärligt vet jag inte om norden eller världen finns kvar om 150 år. Krig utbryter världen över och ideér och tankar om världens undergång dyker upp, vissa säger att solen exploderar andra att ett tredje världskrig eller atommbomskrig och hur vi människor kommer vara vår egen undergång.

Men jag tror ändå att ur alla dessa hemska tankar kommer en ny stjärna tändas och mänskligheten kommer leva kvar med en mycket teknologiskt utvecklad värld och alla världens länder kommer förhoppningsvis vara enade till ett ända land och skapa en änu större globalisering i världen.

Publicerat

9 april 2024

Berättat av

William Wigren

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00688

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!