Vår framtid

Berättat av Markovics Beatrix

Kvinna. Född 7 augusti 1978. Sjuksköterska. Mora.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag flyttade hit för 8 år sedan. Jag har fått mycket bättre livskvalitet. Jag kan köpa jag kan resa allt som jag önskar. Jag bor ett fint och lugn hyresområden Men tyvärr även dragit på mig mycket lån som är mindre bra. Och räntorna ökar månad till månad. Det är oroväckande men man försöker jobba mer och mer.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag som sjuksköterska får jag x 5 mer än i mitt hemland.

så den fungerar bra

Vård sjukvård fungerar dålig. Personalen får gå på knäna vi blir inte hörda. Många har bytt yrke många blev utbränd . Politiker vill inte lyssna de har det bra och det räcker.

I Norden folket litar mycket på politikerna. Om de säger något åt folk de gör bara utan att ifrågasätta. Det är inget bra tycker jag. Eftersom om man har egna åsikter får man inte säga . man får helt enkelt inte tänka utanför boxen om man vill anpassa sig i samhället.

Som ungvuxen att få utbildning det är helt enkelt hopplöst om man inte bor i Stockholm eller större stad. Sverige vill ha mer utbildade men finns inte möjlighet. Inga lärare ingen praktikplats ingenting.

Världen är för liberala idag. Men bara då om du är antingen homosexuell eller om du är ryskhatare eller om du tar alla covid vaccin om du är svart osv.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att Sverige behåller sin neutral status. Hoppas att vi inte är med Nato.

EU inte finns längre kvar heller

Sverige är en starkt land med försvar och inte beroende av någon.

regeringen är balanserad där alla räknas.

politikerna inte trycker ner folket inte tjänar de mer pengar än vanlig folk

Sverige inte är hycklare längre. Sverige är rättvis.

jag är redan pensionär sonen har fru och 2 barn. Jag lever ett fint och lugnt liv då jobbade jag hård och pensionen är mycket bra.

Äldreboende är ett bra alternativ för äldre. Där finns mycket personal som jobbar. 1 undersköterska har max 2 patient/brukare per arbetspass och hinner ta hand om dem. arbetstider är kortare max 4-5 timmar/dag men lönen är 10gånger mer. men att leva inte är dyrare än 30 år sedan.

Alla som jobbar får ett hus eller lägenhet eller stuga vad man vill från kommun. och om sköter det bra det behövs inte betala för det men om det är inte så får man böter. .

världen är lugnt alla förstår att andra har lika mycket rätt att leva

inget krig

världen inser att hjälpa varandra ger mer än att kriga .

Tidigare människorna flyttade runt för att hitta bättre livskvalitet nu politiker kämpar för att behålla sina egna.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Det är för många i världen även i Sverige. Då Sverige är fattig som i 1800-1900 talet. Inget liv kvar i Stockholm och i större städer. De som har tur bor på norrbotten har ett litet hus och jordbrukar. De dör ganska tidigt. 40-50 år.

Stor skillnad mellan fattiga och rika.

De riktigt rika bor på planeten Mars och har eget raket. Där behövs ingen sjukvård eftersom rika får något sort behandling direkt vid födseln så de blir aldrig sjuka.

Livsmedel är strikt kontrollerat man får inget skräpmat i sig. Ingen godis inga snus inga cigg heller.

att hamna på Mars måste man ha viktigt jobb som ingenjör eller forskare.

Kungfamiljen är kvar och de bor såklart på Marsen.

Publicerat

1 september 2023

Berättat av

Markovics Beatrix

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00520

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!