Vår framtid

Berättat av Peter Kjellberg

Man. Född 4 april 1977. Student. Boxholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Att jag inte skulle glömma skriva min berättelse.23:45 kom jag på att den måste skrivas för att den ska hinna att arkiveras. Jag ligger här i ett mörkt rum hemma hos min syster, och försökte sova. Har haft studier idag i Hässleholm. Läser till Järnvägsingenjör och har 2 år kvar på mina studier. Imorgon åker jag hem igen till Boxholm där jag bor.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det är mycket oroligt i världen just nu. Pandemier, Elkris och krig. Hoppas att våra kommande generationer kan förlåta oss. Vi försöker men tycks inte ha lärt oss något av historien.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år är jag 76år gammal och förhoppningsvis i livet. Jag hoppas att det är fred i världen och att vi helt gått över till grön el. Alltså miljö vänlig el . Att vi använde jorden resurser hållbart och att vi klarar av att leva tillsammans utan krig och elände.

Publicerat

24 oktober 2023

Berättat av

Peter Kjellberg

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00592

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!