Vår framtid

Berättat av Robert Nilsson

Man. Född 21 april 1976. IT och konst. Karlstad.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag skulle vilja ändra på media. De senaste 10 årens media kommer gå till historien som de mest oärliga och vinklade i den moderna historien. Nog för att det varit lite småvinklat även tidigare, men nu skäms de inte ens längre. Det började med en panisk rädsla för SD och sedan tappade de fotfästet.

I framtiden kommer vi se detta och skämmas. Det kommer skrivas många avhandlingar i hur detta både kunde ske och att vi kunde tillåta det ske.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Länderna utanför västsfären måste dra ner på sina utsläpp radikalt. Argumentet att ”ni fick ju” håller. Ur ett rättviseperspektiv kan man argumentera så, men inte om vi vill ha ett bra klimat.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att landet ska bli mer homogent igen. Det mångkulturella experimentet har misslyckats men det är tyvärr här för att stanna. Endast brutal och hemsk fascism skulle idag kunna återställa skadan, och det vill jag inte ha. Därmed måste de människor som kommit hit aktivt sträva efter att ansluta sig till majoritetssamhället. Det innebär inte vänsterns tre halmdockor ”dans, musik och mat” utan värderingar i stort. Som att man ska göra rätt för sig, lita på polis och stat, inte luras, inte hata homosexuella eller judar, inte förtrycka kvinnor. Först då kommer vi få bukt med den brutala kriminalitet som växt fram i spåren av multikultiexperimentet.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Religion har på allvar tagit steget ut från människors tillvaro och hamnat som en kuriositet på museer. Ungefär som när vi idag läser om asatro och de gamla grekiska gudarna. Även Islam har tvingats ner på knä av sina egna, på samma sätt som kristendomen fick göra. Det här har skapat ett enormt mycket bättre levnadsklimat.

Fattigdomen och det brutala förtrycket har försvunnit från mellanöstern, som nu är en stark ekonomi som tävlar med de tre stora andra unionerna USA/SA (sydamerika inkluderat), ”det större EU”, Eastasia (Kina, Japan (jo de har börjat samarbeta), Korea (ja nordkorea är ett minne blott), indien, thailand och de andra starka ekonomierna.

Klimatförändringarna kom av sig. Eller de hände aldrig så som det skrämdes om. Det blev fler stormar under en längre tid, men sedan lugnade det ner sig cykliskt. När Mellanöstern och Eatasia på allvar slutade släppa ut CO2 så hamnade vi inte i de befarade läget. De slutade med det när religionen och kommunismen tynade bort.

Afrika är tyvärr fortfarande efterblivet. Men det är nu i praktiken koloniserat av Eastasia med Kina som största ägare. Vi pratar om nykollonialism som gått in med pengar istället för med vapen. Väst skulle ha kunnat göra underverk i Afrika men avstod eftersom vänsterpartier anklagade oss för vad vita människor gjort 200 år tidigare. Därmed lämnades spelplanen över till betydligt mindre moraliska spelare. Fast i och med kommunismens och socialismens fall både i Kina och Sydamerika så fick även dessa länder bättre moral, så det blev inte så illa som befarat.

Även Ryssland har blivit en sund marknadsekonomi. Efter att Putin dog en naturlig död i cancer 2024 så upphörde kriget mot Ukraina ganska omedelbart. Efterträdaren var även han en brutal olilgark som ställde till med oreda i ytterligare 20 år, men startade inga fler väpnade konflikter. Kostnaden för Ukraina-kriget blev enorm av faktorer som inte gick att kontrollera tack vare marknadsekonomiska system. När han somnade in stilla i sitt hem fick Ryssland uppleva sina första stapplande steg som verklig demokrati. De 20 åren var viktiga för att den ryska folksjälen skulle sluta tycka synd om sig och istället börja sträva mot ett bättre liv. Det ledde till en riktig demokrati. De är nu på god väg att konkurrera med de stora blocken men har en bit kvar. Det pågår en växande opinion om att ansluta sig till ”det större EU” men även till Eastasia. Eventuellt delas landet upp och kommer då bli ett Eurasia-block och ett Asia-block. Om det sker utan blod är osäkert. Det kommer dröja ända tills 2199 innan vi får veta det.

Publicerat

19 april 2023

Berättat av

Robert Nilsson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00303

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 748 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 748 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!